loading

Havuz Bakım ve Kimyasalları

26-05-2020 14:51    809

1. YOSUN ÖNLEYİCİ 2.ÇÖKTÜRÜCÜ 3.ANTİLİNE (PARLATICI VE KİREÇ ÖNLEYİCİ) 4.SHOCK PRO (HAFTALIK ŞOKLAMA ÜRÜNÜ) 5.TABLET KLOR;6. TOZ KLOR ;7. pH(+) (pH YÜKSELTİCİ)     8. pH(-) (pH DÜŞÜRÜCÜ)

Bir havuzda hijyeni sağlamak için, ilk olarak yüzme havuzunun kimyasal dengesi sağlanmalı, havuz toz, yaprak, çeşitli partiküller ve yabancı maddelerden arıtılmalıdır. Havuzun kimyasal dengesini oluşturmak için de havuzun sık sık tahlilleri yapılmalı, sonuçlara göre havuz kimyasalları kullanılmalıdır.

Genel olarak havuz kimyasalı klor, pH düşürücü, yosun önleyici, çöktürücü, parlatıcı, ayak dezenfektanı, yüzey temizleyici, iyon tutucu ve kış bakım kimyasalı olarak genellenebilir

  Havuzlarımızın temiz, bakımlı ve sağlıklı olması bizler için çok önemlidir. Gerek sağlık açısından gerekse görünüm açısından havuz temizliği ve dezenfeksiyonu dikkat edilmesi gereken noktalardır. Havuz suyunu şartlandırmamız yani istenilen duruma getirmemiz gerekmektedir. Bunu sağlayan en önemli şey havuz kimyasallarıdır. Birçok farklı havuz kimyasalı vardır ve bunların kullanım alanları farklı farklıdır. Yalnız unutulmamalıdır ki havuzun tipi, konumu, kullanıcı sayısı, hava sıcaklığı gibi değişkenler havuz kimyasalları kullanım oranını değiştirecektir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ilgili havuz parametrelerinin kabul edilebilir ve gerekli sınırlar içerisinde kalmasını sağlamaktır.

Havuz kimyasalları birbiri ile uyumlu çalışan ve birbirinin çalışmasını etkileyen bileşiklerdir. Bu yüzden havuz kimyasallarının kullanımı konusunda dikkat edilmeli ve ehil kişiler tarafından bu işlemler yapılmalıdır. Günlük ve haftalık olarak havuz suyu parametre değerlerinin ölçümü ve bu doğrultuda kimyasal kullanımı çok önemlidir. Havuz kimyasalları noktasında bir diğer yardımcı ve önemli ekipman ise otomatik dozajlama üniteleridir. Bu otomatik havuz kimyasalı dozajlama üniteleri, havuzda başlıca Klor ve pH durumunu sürekli ölçerek , belirlenen değerler doğrultusunda gerekli olan kimyasalı gerekli miktarda havuza dozajlayarak sürekli ve sağlıklı bir havuz ortamı oluşmasında önemli rol oynar


Etiketler: